04. Zuurkoolschotel

Geplaatst op woensdag 23 september 2020 @ 14:28 , 6 keer bekeken

pond gehakt
1 kg aardappels
150 gram plakjes ontbijtspek
flinke ui
melk
pakje kruidenzuurkool of wijnzuurkool
peper/zout/nootmuskaat/paprikapoeder/kaneel.

Schil, was en kook de aardappelen gaar.
Als aardappels gaar zijn melk en klontje boter toevoegen en puree van maken.
Op smaak brengen met peper en zout.
Gehakt rullen, op smaak brengen met zout, peper, nootmuskaat, paprikapoeder en kaneel.
Zuurkool in pan doen en 2 dl water toevoegen.
Aan de kook brengen en 20 minuten op laag vuur zachtjes laten pruttelen.
Snij de ontbijtspek in kleine stukjes, bak het even aan en fruit de klein gesneden ui mee.
Haal het vervolgens van het vuur af.
Vet een ovenschaal in en doe daar de aardappelpuree in.
Giet de zuurkool af, meng de zuurkool met de spek en ui en verdeel dit bovenop met de aardappelpuree.
Doe ten slotte het gehakt erboven op.


Welkom bij Clubs!

Kijk gerust verder op deze club en doe mee.

Wat is dit?


Of maak zelf een Clubs account aan: