03. Boerenpannenkoeken

Geplaatst op woensdag 23 september 2020 @ 14:27 , 8 keer bekeken

180 cc melk
180 cc water
360 cc bloem
2 eieren
een snufje zout
1 theelepel gedroogde tijm
1 rookworst
6 eetlepels honing
6 eetlepels grove mosterd

Doe de melk en het water bij elkaar.
Roer de eieren en het zout erdoor.
De bloem toevoegen en roeren tot men een glad beslag heeft.
Voeg de tijm toe
Laat de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking wellen in heet water.
Snijd de rookworst schuin in plakken van ongeveer 3/4 cm dik.
Roer de honing en de mosterd in een kommetje door elkaar.
Verhit een klontje boter in een grote koekenpan met een anti aanbaklaag
Verdeel wat van de plakken worst over de bodem van de pan.
Roer het beslag goed door en schep wat op de worst.
Bak de pannenkoek op middelhoog vuur tot de bovenkant begint te stollen en de onderkant mooi bruin is.
Draai de pannenkoek voorzichtig om.Bak de onderkant goudbruin. Houd de pannenkoek warm au bain
marie,en bak de overige pannenkoeken op dezelfde manier.
Verdeel de pannenkoeken over de borden en bedruppel ze met de honingmosterd.


Welkom bij Clubs!

Kijk gerust verder op deze club en doe mee.

Wat is dit?


Of maak zelf een Clubs account aan: